Te voet onze regio in Zuid-Frankrijk ontdekkenwandelen, schoenen en zwemmen

Door de unieke ligging is Domaine de Facaud de perfecte startplaats voor wandelvakanties. Bergachtig landschap, glooiende wijngaarden, uitgestrekte bossen en prachtige vergezichten staan garant voor variatie en mooie parcours. Oude kastelen herinneren ons aan de rijke geschiedenis van de streek, kleine dorpjes aan de rust en vredigheid van het heden.

Vanaf voorjaar 2018 bieden wij bijzondere vakanties aan; wandelaars komen bij ons voor een week of vijf dagen en verblijven in onze chambres d’hotes. Vandaar uit kan men te voet dagelijks een prachtige wandeltocht ondernemen. We hebben een aantal zeer gevarieerde wandelingen uitgezet, met afstanden van 15 tot 30 kilometer per dag, te lopen op de kaart of met een gps. De wandelingen onderneemt men zelfstandig, maar verder is de vakantie geheel verzorgd. Transfer van- en naar het vliegveld, maaltijden, overnachtingen, en indien nodig vervoer naar het begin- of eindpunt van een wandeltocht.
Onze twee-, drie- en vierpersoonskamers hebben elk een eigen badkamer, gebruik van een éénpersoonskamers op aanvraag. De bedden zijn opgemaakt en er ligt een set handdoeken klaar.
Bij mooi weer kan men na de wandeltocht heerlijk genieten van het terras en zwembad. Napraten kan met een drankje in onze bar, rustig lezen bij de houtkachel, en indien nodig steken we de grote openhaard in de gezamenlijke zitkamer aan.
De avondmaaltijd wordt gezamenlijk genoten. Ontbijten doen we in principe samen, het tijdstip wordt bepaald door de wandeling die u die dag gaat ondernemen. U krijgt een lunchpakket mee voor tussen de middag en ’s avonds kunt u aanschuiven aan de grote tafel voor een viergangendiner. Het menu is met zorg samengesteld uit regionale kwaliteitsproducten: seizoensgroenten, vlees van onze eigen boerderij, bijzonder kazen uit de streek, alle gerechten mooi gepresenteerd en begeleid door goede wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Natuurlijk houden we rekening met mensen die vegetarisch willen eten of een speciaal dieet moeten volgen, geef dit wel van te voren door.

Het klimaat in onze regio is gematigd mediterraan. De zomers zijn over het algemeen vrij warm, maar in het najaar is de temperatuur perfect om te wandelen. Het najaar (vanaf half oktober tot zelfs eind december) kent hele mooie dagen die perfect aansluiten bij buitenactiviteiten zoals wandelen.
Wie het leuk vindt om een dagje de stad in te gaan, kan een excursie ondernemen naar Carcassonne. Deze stad heeft een prachtige Mediëval City, ingeschreven op de lijst van Unesco World Heritage. Carcassonne is zeker een bezoekje waard!

Met een groep of alleen

Het is mogelijk om een arrangement (week of minivakantie) speciaal voor een eigen groep te reserveren, maar alleen of met zijn tweeën komen kan ook. De wandelingen kunnen in overleg alleen of samen met andere deelnemers worden ondernomen.
En natuurlijk staan we open voor andere wensen of invullingen om u een heerlijke wandelvakantie te bezorgen!